Обадете се

Какво да правим при настъпване на леко ПТП

 • car-crash

  Стъпка 1

  Уведомяваме органите на реда

  След съставянето на двустранният констативен протокол за събитието и уведомяването органите КАТ на тел. 112, ще е необходимо да позвъните на застрахователната компания на виновника за ПТП-то, независимо от щетата (лека или тежка). По принцип застрахователните компании имат денонощен кол-център, създаден, за да съдейства на клиентите. Там ще регистрират събитието и ще Ви дадат насоки за следващи действия или ще изпратят мобилна група при вас. Хубавото на посещението от мобилна група е, че тя завежда щетата на място и не се налага да посещавате ликвидационен център, за да я завеждате впоследствие. 

 • insurance

  Стъпка 2

  Свържете се със застрахователя

  При положение, че мобилната група не посети местопроизшествието, Вие ще трябва да посетите техен офис, като вземете със себе си и всички необходими документи /хубаво е да оставяте копия за себе си/ с които разполагате по казуса, за да заведат Вашата щета и впоследствие да направят оглед на въпросното МПС. След този оглед е нужно да Ви предоставят опис/и на щета/и, като е хубаво да проверите дали посочените щети съответстват на реално описаните повредени части. Напомняме Ви, че е хубаво да оставяте копия от документите за себе си.

 • cort

  Стъпка 3

  Търсете правата си по съдебен ред

  При положение, че застрахователната компания откаже да Ви плати, плати занижено или въобще не плати обезщетение по заведената от Вас щета в законоопределения 15 дневен срок, то Вие ще може да потърсите правата си по съдебен път, стига да разполагате със следните документи:

Необходими Документи

Нека разгледаме Вашият случай

Опишете ни Вашият случай и ние ще Ви помогнем да уредите казусът по изплащане на дължимото застрахователно обезщетение. Разчитайте на нашето съдействие!

Направете заявка